att välja badrumsmöbler och belysNing

Atmosfären i ditt badrum bestäms till stor del av badrumsmöblerna och belysningen. I början av den här katalogen har vi visat upp tre olika stilar i ett och samma rum. Om du tittar riktigt noga kan du se att det är samma fönster, dörrar, väggar och golv på alla tre bilderna, men ändå är det olika atmosfär.

Färger och tillval
Skåp och färgsättning är ofta det som märks mest i badrumsinredningen. Om du vill sätta lite fart på tillvaron kan du välja färgglada eller högblanka luckor till dina badrumsskåp. Föredrar du en mer dämpad stil väljer du kanske hellre våra skåpluckor i trä.

Trä är ett levande material
Träets skönhet ligger i dess levande karaktär. Utseendet kan variera beroende på till exempel trädens ålder eller växtplats. Färgen och träets naturliga struktur kan i verkligheten därför skilja sig något från det du sett i katalogen eller butiken. Allt eftersom träet åldras mognar dess färg.

Tänk på placeringen
Färg och material är naturligtvis en fråga om smak, men placeringen av dina badrumsmöbler är enbart en fråga om funktion. Alla våra skåpstommar och fronter är gjorda av fuktbeständiga material och har olika typer av fuktavvisande ytbehandlingar som gör det lättare att hålla möblerna rena. Alla våra badrumsmöbler av trä skyddas av tålig syrahärdat klarlack. Våra badrumsmöbler klarar visserligen fukt bra, men bör inte exponeras för vatten någon längre tid. Därför bör du placera skåpen på tillräckligt avstånd från duschar och badkar. Torka alltid bort vattenstänk med en torr trasa efter användning.

Skapa atmosfär med belysning
Det krävs två slags belysning för att skapa ett bra badrum. Vi rekommenderar alltid att du använder takbelysning som främsta ljuskälla för ditt badrum. En mjuk takbelysning gör badrummet till en skön och avslappnande plats och räcker mer än väl när du bara vill ta en snabb dusch eller ett avslappnande bad. Strategiskt placerad punktbelysning behövs när du vill kunna se ordentligt – till exempel framför spegeln eller när du sorterar tvätt.

Våra speglar och spegelskåp har fluorescerande lysrör som efterliknar dagsljusets färgtoner. Det gör att du ser dig själv i rätt belysning när du tittar i spegeln. LED-belysningen längst ned på spegelskåpen i serien IDO Select ger tillräckligt med ljus för tvättstället, men har samtidigt minimal elförbrukning.

Prioritera säkerheten
Ur säkerhetssynpunkt är det viktigt att elinstallationerna i badrummet görs ordentligt. Anlita alltid en fackman för alla elinstallationer. En behörig elektriker vet vilken IP-klass som krävs för lampor och socklar i respektive zon.