ATT VÄLJA RÄTT DUSCH

Att ta en dusch ger lite extra lyx i vardagen. Duschen får dig att vakna på morgonen och sköljer bort stressen när arbetsdagen är
slut. Fundera lite över vilken typ av dusch som passar dina behov bäst nu och under de kommande åren. Det finns bara en tumregel: Välj alltid så stor dusch som du får plats med i rummet. 1000 x 1000 mm är lyx, 900 x 900 är vanligast, 800 x 800 mm är tillfredsställande och 700 x 900/900 x 700 mm är ett
alternativ bara om det är riktigt ont om plats.

IDOs produktsortiment omfattar duschkabiner, duschhörnor och skärmväggar. Med vårt stora sortiment av duschprodukter är vi övertygade om att du kommer att hitta en perfekt lösning till ditt badrum.

Vill du ha en duschkabin eller...
Duschkabinen består av fyra väggar och ett duschkar som samlar upp vattnet. Det ger det säkraste vattenskyddet. Vattnet stannar i duschkabinen, vilket håller badrummet torrt och minimerar risken för halk- och fuktskador. I våra duschkabiner är rören inbyggda i konstruktionen, vilket gör att de ser lätta och smidiga ut. Duschkabinerna finns i olika storlekar och glasvarianter för att passa dina behov och smakriktningar. Duschkaren har justerbara fötter, vilket gör dem enklare att installera på golv med fall.

Duschkabiner
+ I det närmaste vattentätt tack vare fyra väggar och ett duschkar + Skyddar badrummet mot stänk 
+ Håller badrummet torrt 
+ En stilfull helhetslösning med blandare och duschhuvuden 
+ Finns i många olika former och storlekar 
+ Kan göras till en lyxig ångkabin 
– Tar lite mer plats än en duschhörna eller en skärmvägg

Duschhörnor
+ Sparar utrymme 
+ Skyddar badrummet mot stänk 
+ Passar i badrum där rören inte är dolda 
+ Finns i många olika former och storlekar 
– Inte helt vattentäta

…något lite enklare?
Om du känner att det skulle passa bättre med en enklare konstruktion i ditt badrum, kan du skärma av med en duschhörna eller skärmvägg. Ibland är badrummet utformat så att nischduschar är det bästa alternativet. Nischduschar är också en praktisk lösning för att hindra golv och badrumsmöbler från att bli blöta. De flesta duschhörnor har dörrar som kan öppnas både inåt och utåt, vilket gör att du enkelt kan föra dem inåt när duschen inte används för att spara plats. Det enklaste alternativet är en skärmvägg. Skärmväggar kan användas som en utrymmesbesparande lösning i små badrum eller för att avdela större badrum med flera olika duschar. Om det är ont om utrymme är det bäst att satsa på en gångjärnsförsedd skärmvägg som kan vikas in när duschen inte används. Skärmväggar och duschhörnor är lätta att montera även i mindre utrymmen, men golvet måste ha ett bra fall så att det blir tillräcklig dränering.