att välja tvättställ

Befintliga vattenledningar och avlopp får ofta avgöra var tvättstället ska stå. Självklart går det att flytta på rören, men ofta är det enklare att placera tvättstället utifrån befintliga rör. Tvättställ bör helst installeras på 800–900 mm höjd.

Många olika placeringsmöjligheter
IDO tvättställ delas in i fyra olika typer: traditionella tvättställ, möbeltvättställ, tvättskålar och inbyggnadstvättställ. Traditionella tvättställ är väggmonterade och har ofta ett underskåp. Om du inte vill ha något skåp kan du dölja avloppet med en golvpelare eller halvpelare. Det gör dessutom tvättstället stadigare.

Heltäckande möbeltvättställ täcker hela ovansidan på badrumsskåpet. Skålformade tvättställ placeras ovanpå en bänkskiva Traditionellt tvättställ Heltäckande möbeltvättställ och skapar en gammeldags effekt. Inbyggnadstvättställ är nedsänkta i ett utskuret hål i skivan. Om ditt badrum är riktigt litet kan du välja ett hörntvättställ.

Tålig tvättställsdesign
Tvättställ i badrum får stå ut med en hel del under sin livstid. De används för allt från att skrubba bort smuts när man har mekat med bilen till att handtvätta fina plagg. Kemikalierna som används är inte alltid så milda och därför måste tvättställen tåla mycket. Se också till att tvättstället är ordentligt monterat.

Badrumsväggens material avgör om du ska montera tvättstället med bultar eller om du behöver konsoler. Våra tvättställ är tillverkade av glaserat porslin som är lätt att hålla rent och ser bra ut år efter år. Porslin är ett naturmaterial, vilket gör att måtten för våra porslinsprodukter kan variera något (ca 2 %). Tänk på detta när du mäter utrymmet i ditt badrum.