Sanitec Group
Sanitec Group
 

Sköt om ditt badrum

Sköt om din dusch

När du har duschat bör du skrapa bort vattnet från väggarna som ett led i det dagliga underhållet av din dusch. Rengör duschen med ett milt rengöringsmedel. Undvik rengöringsmedel som innehåller grova partiklar, starka syror, ammoniak eller klor, eftersom detta kan skada duschen.


Du kan ta bort fett och tvål med alkaliska rengöringsmedel (pH 10–12). För att avlägsna kalk och rost använder du milda sura rengöringsmedel (pH 4–5). Om duschkaret skulle repas eller tappa färg kan du polera det med polish och vaxa det. Du kan slipa bort djupare repor med våtslippapper (kornstorlek ca 1200).


Våra duschkar har en avtagbar frontpanel som gör rengöringen enkel. Duschkabinerna har också praktiska hjul som gör att kabinen enkelt kan flyttas när du behöver städa under den.


Rengör wc-stolen

Wc-sitsens yta är lätt att hålla ren. Tvätta den regelbundet med ett milt rengöringsmedel. Den del av wc-stolen som befinner sig under vatten bör rengöras regelbundet med ett antibakteriellt rengöringsmedel. Använd en mjuk borste för att inte repa och förstöra den glaserade ytan. Tryckknapparna är tillverkade av plast och därför bör du undvika starka rengöringsmedel till dem.


Vissa modeller är behandlade med siflon och märkta med den speciella siflonsymbolen. Siflonbeläggningen fungerar ungefär som smutsavstötande bilvax. Därför behöver du bara borsta wc-skålen försiktigt med borste och vatten.


Sköt om ditt tvättställ

Du rengör våra tvättställ av porslin precis som wc-stolarna, med ett milt rengöringsmedel.


Rengör ditt badkar

Regelbunden rengöring med ett lämpligt rengöringsmedel garanterar att ditt badkar är hygieniskt, bibehåller utseendet och förlänger dess livstid. Alla våra badkar bör rengöras med ett milt rengöringsmedel och en mjuk trasa för att undvika repor i ytan. Repor i badkar av sanitetsakryl kan oftast slipas och poleras bort.


Om något skulle gå sönder

Behåll alltid dina kvitton. Alla våra produkter har minst två års garanti. Garantin täcker alla konstruktions- och tillverkningsfel samt materialbrister som uppkommer under garantiperioden.


Om du behöver reservdelar

Genom att vårda och underhålla våra produkter korrekt har du glädje av dem under många år. Vi har också ett stort urval av reservdelar för alla våra produkter. För mer information om reservdelar, se monterings- och drift och skötselanvisningar som medföljer produkten.


Säkerhet i badrummet

Det är viktigt att se till att badrummet är en säker miljö. Vi tror på att göra allt för att badrummen ska vara så säkra och behagliga som möjligt. Vi fokuserar på att hitta sätt att tillverka produkter som ger bästa tänkbara skydd mot vattenskador, minska halkrisker och säkerställa elsäkerheten. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla nya ännu säkrare lösningar. Men vi rekommenderar att du alltid anlitar behöriga yrkesmän när du tar dig an ett större badrumsprojekt.


Miljövänliga lösningar

Med vårt sortiment av miljövänliga material och produkter kan du skapa ett stilfullt och miljövänligt badrum. Vi tar det här med miljön på största allvar, vilket återspeglas i våra många miljöcertifieringar.


IDO Club nyhetsbrev

Bli uppdaterad om nya produkter, specialerbjudanden och de senaste trenderna.
Sanitec
Sanitec
Allia
ALLIA är den ledande franska tillverkaren av sanitetsporslin, badrumsmöbler och tillhörande produkter för badrum. Sedan 1892 erbjuder ALLIA både slutkunder och fackhandel en unik upplevelse genom designade, funktionella och innovativa badrum
Colombo
Varumärket Colombo från Budfarfor har en komplett produktionscykel av sanitetsporslin och är en av de största tillverkarna av badrumsporslin i Östeuropa. Idag tillverkar fabriken 2,8 miljoner sanitetsporslinsenheter per år.
IDO
IDO Kylpyhuone Oy är ett finskt företag som är över hundra år gammalt, och under många årtionden var Arabia-fabriken den enda nordiska tillverkaren av sanitetsporslin. IDO är den ledande tillverkaren av sanitetsporslin i Finland
Keramag
Keramag Keramische Werke AG är en av de ledande tyska tillverkarna av sanitetsporslin. Över 100 års erfarenhet och innovativ styrka återspeglas i företagets enastående sortiment. Det omfattar badkar, duschkar och badrumsmöbler samt badrumsprodukter tillverkade av mineralmaterialet Varicor®.
KERAMAG DESIGN
Keramag Design återspeglar ett starkt varumärkes arbete för att skapa speciella produkter. Badrumskollektioner som är designade för att uppfylla mycket höga krav vittnar om en exceptionell känsla för detaljer. Keramag Design står för superb estetik, karaktär och kvalitet samt för en tidlös design som överlever kortlivade trender.
KOLO
KOLO ses som pådrivande för moderna badrumskoncept för polska familjer, hotell och kontor.  Det stora antalet medaljer och priser tillsammans med marknadsandelen nominerar KOLO till Polens ledande tillverkare av badrumsutrustning.
Koralle
Produkterna som tillverkats av Koralle imponerar med ständiga förbättringar av design, innovativ teknologi och hög kvalitet. I Vlotho tillverkas duschväggar, ångduschar, duschpaneler och duschkabiner. Alternativ text: Produkterna från Koralle imponerar med precision och perfektion. Duschväggar, badkar och duschkar uppfyller de högsta kraven vad gäller funktionalitet och komfort. Designorienterade produkter i många varianter framhäver det bästa i varje badrum.
Porsgrund
A/S Sanitærporselen grundades 1948 på initiativ av Porsgrunds Porselænsfabrik AS i Porsgrunn. 1992 ändrade företaget sitt namn till Porsgrund Bad AS och man erbjuder kompletta badrumslösningar.
POZZI-GINORI
Pozzi-Ginori är ett historiskt italienskt varumärke i Sanitec Group. Samarbetet med Antonio Citterio under senare år har nytolkat badrumskonceptet på ett innovativt sätt, och nu erbjuder varumärket åtskilliga kombinationsmöjligheter där design spelar en viktig roll.
Selles
SELLES är en hängiven badrumstillverkare som är specialiserad på sanitetsporslin. Vår huvudsakliga målsättning är att bibehålla en ledande position inom design och teknologi, både vad gäller produkt och process, för att erbjuda den bästa badrumsupplevelsen.
Sphinx
BV DE SPHINX MAASTRICHTs historia sträcker sig ända till 1834 – mer än 175 år tillbaka. Varumärket åtnjuter stort erkännande bland kunderna och har sedan många år varit ett känt namn på projektmarknaden.
Twyford
Twyford Bathrooms har vært en veiviser for produktdesign til baderommet i over 160 år. Med kolleksjoner tilpasset enhver smak og budsjett, og design som går hånd i hånd med funksjonalitet og innovasjon, sikrer vi at produktet både ser godt ut og presterer utover vanlig standard.
Varicor
Selskapet tilbyr et betydelig utvalg produkter i komposittmaterialet Varicor® med konstant økende salgsvolum. Den høye kvaliteten på materialet understrekes av mer enn 25 års erfaring og konstant produktutvikling