att börja planera

Allting börjar med inredningen
Har du någon gång funderat över badrummets betydelse för ditt hem? Det är det första rummet som du går in i på morgonen och det sista rummet du befinner dig i innan du går och lägger dig på kvällen. Därför är det värt att lägga lite tid på att fundera över inredningen av ditt nya badrum och få professionell vägledning. På så sätt får du garanterat ett snyggt, funktionellt och säkert badrum.

Använd bilder som inspiration
Bästa sättet att planera ett nytt badrum är att göra en ritning av rummet på till exempel rutat papper. På ritningen markerar du var dörrar, fönster och rör ska sitta. Duschen och wc-stolen måste normalt placeras utifrån var de nuvarande rören finns. Även tvättstället/badrumsskåpet styrs ofta av befintliga rör, det blir enklare än att dra nya, medan andra badrumsmöbler kan ha en friare placering.

Om du har svårt att bestämma dig för vilken atmosfär du vill skapa i ditt nya badrum, kan du prova att klippa ut inspirationsbilder. Titta närmare på bilderna för att se vad det är du gillar. Är det färgen på väggar eller golv, belysningen, möbelmaterialet eller designen på badkar eller duschkabin?

Även små badrum kan vara funktionella
Ju mindre ditt badrum är, desto viktigare blir inredningen. Även ett riktigt litet utrymme kan bli ett funktionellt badrum med rätt badrumsmöbler. Om du drömmer om ett badkar kan en badkarsskärm vara ett bra sätt att spara utrymme i ett litet badrum. Då behöver du inte någon separat duschkabin och kan låta dina drömmar bli verklighet utan att behöva göra avkall på det praktiska.

Låt proffsen ta hand om det som är svårt
Låt en fackman göra jobbet om du inte är absolut säker på hur man ska göra med fuktspärrar och golvfall. Detta är särskilt viktigt vid elinstallationer, som måste utföras av en behörig elektriker. Ett väldesignat och välbyggt badrum har du glädje av i många år. Se till att det blir precis som du vill ha det.