VÅRA DESIGNERS

IDO är välkänt för sin kvalitet och design. Allt har sin grund i ett team av begåvade och professionella designers med internationell badgrund. Badrummet har blivit en viktig plats för oss - för avkoppling, välmående och för att få lite tid för oss själva.

Vi har sett badrummen utvecklas och kan vår historia - och vad som ligger framför oss. Vi har en nära relation till våra kunder och vi lyssnar till deras behov och krav. När det gäller badrum, använd ytan på ett klokt sätt. Ett badrum är inget som du ändrar varje vecka eller ens varje år. Det lever ofta i många många år och därför är det smart att välja kvalitet, stil och funktion som klarar både tidens tand och svängningar i modet.

 

IAN RANDLE

Ian Randle är en brittisk designer som står bakom duschserien Showerama 10. Han älskar och värdesätter den nordiska formgivningstraditionen - dess enkelhet och passionen att skapa produkter som står emot modets nycker. Ian Randle tycker att en bra produkt ska fungera problemfritt, vara innovativ, ärlig och vacker. Han gillar enkla och rena former. Att utelämna onödiga skruvhål och välja material som stöttar själva grundidén och tillåter designen att vara stilren. Glasalternativen och de greppvänliga handtagen ger Showerama 10 en trevlig touch.

 

SCOTT DERBYSHIRE

Scott Derbyshire är designern som skapat IDO Glow. Det är en modern serie som hyllar IDOs rötter och visar att funktion och design inte kan separeras från varandra. För Scott Derbyshire kommer inspirationen från olika håll, beroende på vilken utmaning han står inför. När det gäller Glow-serien hittades inspriationen i vintriga landskap vilket man kan se exempelvis på WC-stolen. Möblerna i Glow-serien förenas av en aluminiumlist som också ger en modern känsla På tvättställen finns en plattform för blandaren vilket ger mer utrymme för vattnet och dagliga aktiviteter.

 

KAARLE HOLMBERG

Kaarle Holmberg är en internationellt erkänd finsk designer. Förutom att jobba med design har Kaarle föreläst om produktdesign samt möbel- och inredningsdesign och på så sätt delat med sig av sina stora kunskaper. Mest av allt betonar han vikten av kvalitet i design såväl som i tillverkning.

Kaarle är en designer som gillar praktiska funktioner - saker som dubbecistern och Fresh WC är bara två exempel. Han tycker om lätta och rena former samt idén om tidlösa produkter som fascinerat människor i åratal. Kaarle har formgivit IDO Seven D porslinserie och badrumsmöbler, samt porslinsserien IDO Wave.

 

EINAR HAREIDE

Norskfödde Einar Hareide inledde sin designkarriär hos biltillverkaren Saab 1985. År 1989 bytte han tillfälligt till Mercedes Benz men återvände 1991 till Saab, där han fortsatte arbeta som designer fram till 1994. Han utnämndes då till chefsdesigner, en tjänst han behöll fram till 1999. Idag driver Hareide sin egen designbyrå Hareide Design, som riktar sig mot flera branscher, med kontor i Moss i Norge och i Göteborg. Hareide Design formger allt från möbler till bilar och har vunnit ett antal internationella designpriser. Deras arbete kan ses på en permanent utställning på Museum of Modern Art i New York.

 

ANTONIO CITTERIO

Italienaren Antonio Citterio öppnade sin första arkitekt- och inredningsbyrå 1981. 1996 hade han byggt upp ett internationellt rykte genom sina hyllade projekt runtom i världen. Citterio finns representerad på den permanenta utställningen på the Museum of Modern Art i New York, Pompidou Centre i Paris och på Museum of Architecture and Design i Chicago. Han har föreläst på Mendrisio Academy of Architecture i Schweiz och även vunnit flera internationella tävlingar. Citterio har designat Pozzi-Ginori Easy och Fast.