IDO idag

Idag är vi mer intresserade av design och heminredning än någonsin tidigare. Självklart inkluderar detta också badrummet. Det är ett viktigt utrymme för hela familjen, så att vi vill sätta en på det är helt naturligt.

I många år har IDO hjälpt till att göra badrum till de moderna och funktionella ytor de är. IDO fortsätter att utveckla produkter som inspirerar till nya tankar, lösningar och koncept som passar förutsättningarna här i Norden.

Planering av ett badrum börjar med inspirerande design, hänsyn till dina personliga behov och din livssituation, omtanke om miljön och genomtänkta lösningar - in i minsta detalj. Det är här IDO kan göra skillnad.

Vårt arv

Sanitetsaktiebolaget IDO bildades 1931 i Stockholm som en följd av förvärvandet av civilingenjör Elof Lundbergs patent på en armatur för WC-stolar. Ett omfattande utvecklingsarbete tog vid och ledde så småningom fram till den första lågspolande WC-stolen. Lågspolande är den term som används för att beskriva vattencisternens position. Vattenklosetter av högspolande typ, d.v.s. med vattenbehållaren en bit upp på väggen är idag mycket ovanliga. IDOs lågspolande variant var redan från början en tekniskt mycket bra produkt, men har med tiden naturligtvis förfinats och gjorts ännu bättre.

Idag tillverkas badrumsporslinet i Ekenäs, Finland. Även om mycket har ändrats i tillverkningen genom åren, så är principen fortfarande densamma. Det vackraste och tåligaste badrumsporslinet kan man bara få genom att använda naturliga råvaror och en väl genomarbetad process.

IDO ingår sedan 2015 i Geberit Group som är Europas ledande badrumskoncern.