VÅRA Designers

Adolf Babel

Den tyske designern Adolf Babel studerade arkitektur i Stuttgart och design i Berlin. Mellan 1971 och 2006 arbetade Babel för Hoesch, ett marknadsledande företag inom branchen för badkar och duschkar av akryl.

Babels design är både unik och funktionell. Han anser att produkterna inte bara ska handla om konstnärliga värden utan också förenkla livet för användarna. God design är inte synonymt med lyx för Babel, vars design snarare fokuserar på de tekniska kraven, funktionaliteten i vardagen och ett kreativt uttryck. Har formgivit IDO Seven D badkar. 

Dan Sevaldson

Den nya duschkabinen IDO Showerama 8-5 har designats på Hareide Designs byrå i Göteborg av Dan Sevaldson. Syftet var att skapa en duschkabin som liknar en möbel och som passar till alla inredningsstilar.

Einar Hareide

Norskfödde Einar Hareide inledde sin designkarriär hos biltillverkaren Saab 1985. År 1989 bytte han tillfälligt till Mercedes Benz men återvände 1991 till Saab, där han fortsatte arbeta som designer fram till 1994. Han utnämndes då till chefsdesigner, en tjänst han behöll fram till 1999. Idag driver Hareide sin egen designbyrå Hareide Design, som riktar sig mot ett antal branscher och har kontor i Moss i Norge samt i Göteborg. Hareide Design formger allt från möbler till bilar. Företaget har vunnit ett flertal internationella designpriser och man kan bland annat bekanta sig med deras alster på en permanent utställning på Moderna museet i New York.

Einar Hareide har formgivit IDO Showerama 7-2 och 7-3.

Kaarle Holmberg

Kaarle Holmberg är en mångsidig och uppskattad designer vars verk har vunnit internationellt erkännande och en mängd priser. Holmberg hämtar inspiration till sin design från arkitekturen, konsten och naturen och anser att väldesignade produkter ska ha såväl intellektuella som konstnärliga kvaliteter. Denna tro har resulterat i design där funktionalitet samsas med konstnärlighet. Förutom sin enastående karriär inom design har Holmberg även föreläst om möbel- och inredningsdesign och därigenom kunnat delamed sig av sin omfattande branscherfarenhet till sina studenter och betona vikten av kvalitet i såväl design som tillverkning.

Har formgivit IDO Seven D porslinsserie och badrumsmöbler,samt porslinsserie IDO Mosaik, IDO Shape och IDO Wave.