HUR STORT ÄR DITT BADRUM?

Different size washbasin 

DET LILLA BADRUMMET:

Ju mindre badrummet är, desto mer måste du tänka på att skapa riktigt bra förvaringsutrymmen. Det finns flera sätta att göra det lilla badrummet till ett under av förvaring! 

I de flesta badrum, även i små, är ett tvättställ med underskåp en riktigt bra lösning. De finns i standarddjup och som compact. Ett spegelskåp istället för en planspegel skapar också förvaring. Har du plats för ett högskåp så är mycket vunnet - det har rikligt med utrymme för det du behöver i badrummet. 

Duschen placerar man oftast i ett hörn. Det finns fasta lösningar men också öppningsbara. De öppningsbara går oftast att fälla in helt mot väggen när de inte används, vilket frigör värdefull yta. Färg kan också göra mycket för känslan. Mörka färger får ytan i ett litet rum att kännas ännu mindre. En vit inredning ger rummet en helt annan karaktär. Sätt färg och stil på rummet med textilier och andra detaljer som du enkelt kan byta ut efter humör eller årstid. 

Välj om möjligt en vägghängd WC-stol istället för en golvstående. Det gör ditt badrum mer lättstädat samtidigt som det får en luftigare känsla.

Small bathroom 

DET MEDELSTORA OCH DET STORA BADRUMMET:

I dessa badrum har du så klart större möjligheter att inreda. När du har lite mer yta kan du planera för de olika enheterna (skåp, tvättställ, toalett, dusch, badkar) separat, i mindre rum tvingas man ofta att kombinera dem.

Ha alltid badrummets användingsområden i bakhuvudet när du planerar. Vilka ska använda det? Finns det barn i familjen? Behövs kanske två duschar eller tvättställ? Finns plats för ett badkar? Kommer gäster också att använda badrummet?

Vad vill du få ut av ditt badrum?

Behöver du mycket förvaringsutrymme? Du kan såklart använda underskåp och spegelskåp men att placera två eller tre högskåp bredvid varandra är inte bara snyggt, det ger också väldigt mycket förvaring.

Ska du välja en eller två duschar? Vilka fördelar skulle en duschkabin ge? Ett badkar ger dig extra välbefinnande - finns det plats för det? Läs inredningstidningar och sök på nätet för mer inspiration. Och om du inte kan svara på alla frågor själv, ta hjälp av proffs som kan ge dig tips och råd.

Big bathroom