VÄLJ DUSCH

Choosing your shower

Att ta en dusch ger lite extra lyx i vardagen. Duschen får dig att vakna på morgonen och sköljer bort stressen efter en lång dags slit. Fundera lite över vilken typ av dusch som passar dina behov bäst nu och under kommande åren. Det finns bara en tumregel: Välj alltid så stor dusch som du får plats med i rummet.

Duschkabin

Duschkabinen består av fyra väggar och ett duschkar som samlar upp vattnet. Blandare, duschset med både hand- och regndusch samt integrerade hyllor ingår också. En duschkabin ger det säkraste vattenskyddet eftersom vattnet stannar i duschkabinen. Det håller badrummet torrt och minimerar risken för halk- och fuktskador. I våra duschkabiner är rören inbyggda i konstruktionen, vilket gör att de ser lätta och smidiga ut. Duschkabinen finns i olika storlekar och glasvarianter för att passa dina behov och smakriktningar. Duschkaren har justerbara fötter, vilket gör dem enklare att installera på golv med fall. Kabinen kan enkelt flyttas vid storstädning.

Duschväggar

Ibland passar det bättre med en duschvägg än med en duschkabin. Duschväggar med fast golvprofil säkerställer att vattnet hålls kvar i duschen. Vissa duschdörrar kan öppnas både utåt och inåt och fällas in helt mot väggen när du inte använder duschen. Det sparar plats och ger en rymligare känsla till ditt badrum.

Skärmväggar kan användas som en utrymmesbesparande lösning i små badrum eller för att avdela större badrum med flera olika duschar. Om det är ont om utrymme är det bäst att satsa på en gångjärnsförsedd skärmvägg som kan vikas in när duschen inte används. Skärmväggar och duschhörnor är lätta att montera även i mindre utrymmen. Tänk på att golvet måste ha bra fall så att vattnet rinner mot golvbrunnen utan problem.

Ibland är badrummet utformat så att en nischdusch är det bästa alternativet. Nischduschar är också en praktisk lösning för att hindra golv och badrumsmöbler från att bli blöta.

A. Skärmväggar

+ Utmärkt val för små badrum

+ Passar även bra i stora badrum

+ Fasta och öppningsbara varianter

- Vatten kan stänka i badrummet

B. Skjutbara nischduschar

+ Skyddar badrummet mot stänk

+ Passar i badrum där rören inte är dolda

+ Finns i många olika bredder

+ Passar oavsett djup på nischen

 

C & D. Duschdörrar

+ Många former och storlekar

+ Finns med och utan golvprofil

+ Duschdörrar utan golvprofil kan fällas in helt mot väggen vilket sparar plats

+ Skyddar badrummet mot stänk

+ Modeller utan golvprofil är också lämpliga för handikappade

- Skyddar inte väggarna i duschen mot stänk

E. Duschkabin

+ I det närmaste vattentätt tack vara fyra väggar och duschkar

+ Skyddar badrummet mot stänk

+ Håller badrummet torrt

+ En stilren helhetslösning med blandare, hand- och regndusch

+ Finns i många olika former och storlekar

- Tar lite mer plats än en duschhörna eller en skärmvägg

- Lite mer att städa

Shower solutions