VÄLJ WC-STOL

En WC-stol är en långsiktig investering så det är viktigt att göra rätt val. Tanken är ju att WC-stolen ska vara en tilltalande del av ditt badrum. Du kan ge den ett annat uttryck genom något så enkelt som att byta sits.

De flesta WC-stolar används många gånger varje dag och behöver därför vara praktiska, snygga och slitstarka. Om du byter ut en gammal WC-stol får du ofta välja ny modell utifrån de befintliga rören. Ska du byta ut en gammal golvmonterad WC-stol är det ofta enklast att satsa på en modell med stor fot som döljer gamla skruvhål. Om du bygger ett nytt badrum så kan du välja mera fritt.

WC-stolar är antingen golvmonterade eller vägghängda

Golvmonterade WC-stolar finns i många snygga och moderna modeller. Du kan också lägga till färg, stil och personlighet med vårt sitssortiment.

De vägghängda modellerna blir allt mer populära och det är inte så konstigt: de sparar plats eftersom cisternen kan byggas in eller döljas helt inuti eller bakom en vägg. En vägghängd WC-stol gör dessutom badrummet mer lättstädat och luftigt. Vägghängda modeller är idag lika säkra som golvstående, om installationen har gjorts på ett fackmannamässigt sätt.

Välj rätt storlek

Våra Wc-stolar finns med varierande höjd och djup. De högre modellerna är särskilt lämpliga för långa eller äldre personer. Tänk på att ha tillräckligt med utrymme på båda sidor om WC-stolen, då blir den bekvämare att använda. Minimiutrymmet är i normala fall ca 40 cm på varje sida.

Vi har ett brett sortiment så att du ska kunna hitta en passande modell oavsett hur dina rördragningar är gjorda. Du kan läsa mer om våra olika lösningar och innovationer, som exempelvis Rimfree®, Fresh WC etc här.

Bevisad kvalité

Våra WC-stolar är kvalitetssäkrade enligt Nordisk Kvalitetssäkring - Nordic Quality. Det garanterar att när du köper en IDO WC-stol så får du bästa möjliga kvalitet och produkter som är anpassade för våra skandinaviska förutsättningar och förhållanden. Vi garanterar också att vi har reservdelar tillgängliga i hela 10 år efter att vi har slutat tillverka en produkt. Samtliga WC-stolar är CE-godkända.

IDO sparar vatten

IDO WC-stolar är utformade så att de spolar effektivt även med en liten mängd vatten. Vid helspolning används endast 4 liter vatten och vid halvspolning i dubbelspolningsmodellerna endast ca 2,5 liter. Du kan justera spolningsvolymerna utifrån dina behov.

Tillbehör

Du kan också anpassa WC-stolen med exempelvis armstöd eller en automatisk spolfunktion. Vilka tillbehör som finns varierar från modell till modell.