Ta hand om ditt badrum

Sköt om din dusch
 
När du har duschat bör du skrapa bort vattnet från väggarna som ett led i det dagliga underhållet av din dusch. Rengör duschen med ett milt rengöringsmedel. Undvik rengöringsmedel som innehåller grova partiklar, starka syror, ammoniak eller klor, eftersom detta kan skada duschen. 
 
Du kan ta bort fett och tvål med alkaliska rengöringsmedel (pH 10–12). För att avlägsna kalk och rost använder du milda sura rengöringsmedel (pH 4–5). Om duschkaret skulle repas eller tappa färg kan du polera det med polish och vaxa det. Du kan slipa bort djupare repor med våtslippapper (kornstorlek ca 1200). 
 
Våra duschkar har en avtagbar frontpanel som gör rengöringen enkel. Duschkabinerna har också praktiska hjul som gör att kabinen enkelt kan flyttas när du behöver städa under den

 

Sköt om dina badrumsmöbler

Våra badrumsmöbler är tillverkade för att tåla fukt. Vi använder fukttrög MDF och fukttrög spånskiva i våra badrumsmöbler. För att minimera risken för vattenskador ska du torka bort vatten från möblerna direkt. Använd ett milt rengöringsmedel vid städning och eftertorka med en torr trasa. Använd inte möblepolish, ammoniak, starka lösningsmedel eller rengöringsmedel med slipeffekt.

 
Rengör wc-stolen
 
Wc-sitsens yta är lätt att hålla ren. Tvätta den regelbundet med ett milt rengöringsmedel. Den del av wc-stolen som befinner sig under vatten bör rengöras regelbundet med ett antibakteriellt rengöringsmedel. Använd en mjuk borste för att inte repa och förstöra den glaserade ytan. Tryckknapparna är tillverkade av plast och därför bör du undvika starka rengöringsmedel till dem.
 
 
Sköt om ditt tvättställ
 
Du rengör våra tvättställ av porslin precis som wc-stolarna, med ett milt rengöringsmedel.
 
 
Rengör ditt badkar
 
Regelbunden rengöring med ett lämpligt rengöringsmedel garanterar att ditt badkar är hygieniskt, bibehåller utseendet och förlänger dess livstid. Alla våra badkar bör rengöras med ett milt rengöringsmedel och en mjuk trasa för att undvika repor i ytan. Repor i badkar av sanitetsakryl kan oftast slipas och poleras bort.
 
 
Om något skulle gå sönder
 
Behåll alltid dina kvitton. Alla våra produkter har minst två års garanti. Garantin täcker alla konstruktions- och tillverkningsfel samt materialbrister som uppkommer under garantiperioden.
 
 
Om du behöver reservdelar
 
Genom att vårda och underhålla våra produkter korrekt har du glädje av dem under många år. Vi har också ett stort urval av reservdelar för alla våra produkter. För mer information om reservdelar, se monterings- och drift och skötselanvisningar som medföljer produkten.
 
 
Säkerhet i badrummet
 
Det är viktigt att se till att badrummet är en säker miljö. Vi tror på att göra allt för att badrummen ska vara så säkra och behagliga som möjligt. Vi fokuserar på att hitta sätt att tillverka produkter som ger bästa tänkbara skydd mot vattenskador, minska halkrisker och säkerställa elsäkerheten. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla nya ännu säkrare lösningar. Men vi rekommenderar att du alltid anlitar behöriga yrkesmän när du tar dig an ett större badrumsprojekt.
 
 
Miljövänliga lösningar
 
Med vårt sortiment av miljövänliga material och produkter kan du skapa ett stilfullt och miljövänligt badrum. Vi tar det här med miljön på största allvar, vilket återspeglas i våra många miljöcertifieringar.